Ova biljka daje odlične rezultate u liječenju raka maternice

loading...
Podeli sa prijateljima

Rogač je biljka koja ukusom podseća na čokoladu. Na samo što je ukusan, rogač je i veoma zdrav i pomaže u varenju hrane. Drvo sa kog se ovaj plod dobija se lako uzgaja i ne zahteva posebne uslove za rast.

Rogač se može koristiti kao sastojak u mnogim receptima, kako za poslastice, tako i za pripremanje vegetarijanskih obroka. Sadrži vitamin B6, folnu kiselinu, nijacin, riboflavin i tijamin. Takođe, sadrži brojne minerale, poput kalcijuma, zatim bakar, gvožđe, mangan, magnezijum, fosfor, selen i cink.

Zbog svoje sposobnosti da apsorbuje vodu, efikasno pomaže u prevenciji dijareje kod beba, dece uzrasta između jedne i tri godine, i dece predškolskog uzrasta. Rogač je posebno dobar izbor onda kada neko pati od visokog krvnog pritiska, jer ova biljka ne sadrži kofein.

Tanini iz rogača sadrže galnu kiselinu koja povoljno utiče na astmu, simptome alergija i na infekcije. Kalcijum i fosfor iz rogača štite od gubitka koštane mase i pojave osteoporoze. Rogač je jako dobar za kosti, zube i desni. Jedna od veoma važnih činjenica u vezi sa rogačem je ta da ima cititoksično delovanje. Brašno od klice rogača daje odlične rezultate u lečenju raka materice.

S obzirom na to da se problemi sa matericom, visok krvni pritisak i gubitak koštane mase često javljaju kod žena srednjih godina, važno je da se sa upotrebom rogača počne što pre. Tako se mogu postići mnogo bolji rezultati.

Rogač se lako može nabaviti u formi praha. Dodajte kašiku ovog praha u testo za kolače ili u neku drugu poslasticu. Neka upotreba ove biljke postane vaša navika.

loading...