Koža će vam biti zahvalna: 5 trikova za lepotu koja daju dugoročne rezultate!

loading...
Podeli sa prijateljima

Ono što jedete ima veliki uticaj na izgled vaše kože.

Ako uvrstite ovih 5 jednostavnih trikova u svoju svakodnevnu rutinu za lepotu, vaša koža će kroz nekoliko godina biti zahvalna, a vi izgledati bolje od svoje generacije.

1. Koristite kremu za područje oko očiju

S ovim vrstama krema dobro je početi već u ranim dvadesetim. Zaštiće osetljivu kožu od spoljašnjih uticaja i štetnosti šminke pa će odložiti pojavu bora.

2. Jedite voće i povrće svaki dan

Ono što jedete ima veliki uticaj na izgled vaše kože. Pet obroka voća i povrća dnevno, odnosno 2 voćna i 3 od povrća promeniće izgled vaše kože na bolje.

3. Nemojte da cedite bubuljice

Istiskivanje bubuljica ostaviće trajne posledice na površini vaše kože u vidu malih ožiljaka, odnosno kratera u kojima se zatim nakupljaju nečistoće pa se više nikada nećete rešiti mitesera.

4. Koristite UV zaštitu svaki dan

Bez obzira da li se radi o letu ili zimi, UV zaštita morala bi da vam bude prioritet. Zimi su dovoljne kreme s nižim faktorom, dok leti osigurajte onaj najviši.

5. Skinite šminku pre spavanja

Stvorite naviku svakodnevnog skidanja šminke. Ako ste došli kući i znate da više taj dan nećete izlaziti, odmah skinite šminku kako bi koža imala dovoljno vremena da se regeneriše. Spavanje sa šminkom začepljuje pore pa se javljaju problematične bubuljice i miteseri .

loading...