Gojite se, stalno vam je hladno, a raspoloženje loše: Znakovi da vam je metabolizam usporen

loading...
Podeli sa prijateljima

Usporeni metabolizam znači da telo ne može dovoljno brzo hranu koju unosimo da pretvori u energiju.

Ovih 6 simptoma mogu da upozoravaju na razne zdravstvene tegobe, pa tako i na to da vam metabolizam ne radi dobro, naročito ako vas muči nekoliko njih u isto vreme.

1. Jako ste umorni

Mnoge stvari mogu biti razlog umora, uključujući faktore kao što su nedostatak sna i jak trening. Međutim, ako ste često jako umorni to može alarmirati na usporeni metabolizam jer telo ne može dovoljno brzo hranu koju pojedete da pretvori u energiju.

2. Koža i kosa odjednom su vam postale suve

Kada metabolizam ne radi dobro, telo ne može dovoljno brzo da obnavlja stanice važne za zdravlje kože i kose koje postaju suve. Suvoća kože i kose može ukazivati i na mnoge druge stvari, poput loše ishrane.

3. Žudite za slatkom i hranom bogatom skrobom

Žudnja za određenom vrstom hrane često ukazuje na to da telu treba energije. Ukoliko se dobro hranite i dovoljno spavate, ali i dalje osećate veliku potrebu za slatkim i hranom bogatom skrobom, to može da znači da metabolizam hranu koju ste već pojeli ne prerađuje dobro u energiju koja je vašem telu potrebna.

4. Gojite se iako se zdravo hranite

Prirodno je da se s godinama metabolizam usporava zbog čega je teže održavati zdravu kilažu, ali ako se hranite zdravo i pazite na unos kalorija, ali se i dalje gojite, vrlo verovatno je reč o sporom metabolizmu.

5. Stalno vam je hladno

Metabolizam takođe čini telo toplim, a ako on radi sporo, posledica će biti stalan osećaj hladnoće. To ćete posebno osetiti noću ako se u krevetu pokrivate sa nekoliko slojeva kako biste se ugrejali.

6. Raspoloženje vam se stalno menja

Konstantan osećaj iscrpljenosti jer se vaš organizam “muči” kako bi preradio hranu može rezultirati time da ste često razdražljivi i da vam se raspoloženje stalno menja.

loading...