List vinove loze: leči od dijareje i želuca, do raka i Alchajmera

loading...
Podeli sa prijateljima

Pomaže i kod bolnih menstruacija, čireva i hepatitisa.

Verovali ili ne, list vinove loze je jedan od najjačih prirodnih lekova!

U ovom listu ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, gvožđa, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana.

Ovo su najjača svojstva ovog moćnog prirodnog leka:

Protivupalno delovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno delovanje. Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alchajmerova bolest, ali i artritisa i bolesti probavnog sistema, poput Hronove bolesti. Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.

Otkriće koje je šokiralo i same lekare: Ovo je uzrok svakog petog srčanog udara!

Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odeljenju za dermatologiju Univerziteta u Friburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju otoke kod bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteriše problem vraćanja krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge otiču, što uzrokuje edem.

Ostale koristi

Lišće vinove loze koristi se i za lečenje dijareje, teškog menstrualnog krvarenja, krvarenja materice, čireva i vaginalnog iscetka. Amerikanci koriste čaj od ovog lišća za dijareju, hepatitis i bolove u želucu.

loading...