Narodnom medicinom protiv cista, upale bešike i infekcija: Čajevi i kupke za zdraviji život

loading...
Podeli sa prijateljima

Blagodet narodne medicine je višestruka, a za pojedine bolesti sa kojima se sreću žene je izuzetno korisna.

Od različitih upalnih procesa izazvanih gljivičnim ili bakterijskim infekcijama, bolnih menstruacija, cistitisa, narodna medicina sve leči, bez upotrebe antibiotika ili hirurških intervencija. Važno je samo problem uočiti na vreme i posvetiti mu se nekoliko minuta dnevno.

Lečenje upalnih procesa i infekcija

Upalu mokraćne bešike i jajnika treba odmah početi lečiti da ne bi prešla u hroničnu bolest. Postoji nekoliko prirodnih lekova koji se koriste u njenom izlečenju. Izaberite ono što vam je u tom trenutku dostupno.

Bol u zglobovima je prvi simptom smrtonosne bolesti: Morate da znate, lekari često greše!

Čaj od kukuruzne svile: U 0,2l provrele vode staviti supenu kašiku kukuruzne svile i ostaviti 3 minuta poklopljeno da odstoji. Piti toplo, po gutljaj-dva, na svaka dva sata.

Čaj od vrkute i imele: Imela se potapa u hladnu vodu da odstoji 12 sati, zatim greje i pije u gutljajima ceo dan, maksimalno 3-4 šolje dnevno.

Kupka od koprive ili preslice: 100g koprive ili preslice staviti u 5l hladne vode, otaviti 12 sati da odstoji, procediti, malo zagrejati, i sedeti u tome 20 minuta. Preporučuje se, da se posle kupke telo ne briše, već da se dobro zamota i bude u stanju mirovanja sat vremena nakon kupke. (isti ovaj recepr primenjuje se protiv belog pranja, samo što se potapa 100g nevena).Upale vagine i grlića materice izazvane trihomonasom, gljivicama ili bakterijama, najbolje je lečiti 3%-nim rastvorom propolisa u 96%-tnom alkoholu. Svako veče 7 do 10 dana stavljati umočeni tampon. Za preventivu dovoljno je jednom mesečno.

Narodna medicina preporučuje i kupke u kadi sa šest kapi, eteričnog ulja melaleuke, i dve kapi ulja majčine dušice. Čučnuti u kadu i nekoliko puta poprskati genitalije pre nego što se sedne. Ostati u vodi desetak minuta. Za probleme sa upalom uz kupke se preporučuje i čaj od vrkute (oko 1l dnevno).

Od strašnih bolova nije mogla da živi: Oporavila kosti i zglobove za 10 dana jednom namirnicom!

Erozija grlića materice se uspešno leči s mašću od propolisa. Tampon umočiti u rastvor u blagi rastvor (2 ili 3 %) sode bikarbone i držati deseta minuta, a nakon toga aplicirati tampon obložen mašću od propolisa(držati celu noć). Terapija se sprovodi do izlečenja.

Lečenje cista

Za lečenje cista na jajnicima, bez hirurške intervencije, preporučuju se oblozi od preslice i čaj od preslice, koprive i nevena. Četiri pune kašike ove mešavine, preliti sa 2 litre vode, ostaviti da odstoji 3 minuta, procediti i popiti u toku dana. Čaj se može praviti i od poparenih pa prokuvanih očišćenih oraha. Orasi se naseckaju (4 supene kašike) i preliju sa 4 šolje vrele vode, a zatim se kuvaju još nekih 15 minuta. Pije se tri puta dnevno po pola čaše.

Tampon namočiti u mešavinu meda i soka od svežeg kamfora (odnos 1:1) i držati ga preko noci. Isti je recept i ako umesto kamfora koristite aloju. Aloja se prethodno drži desetak dana u frižideru a zatim se cedi. Smenjivanjem ova dva „leka“ na svakih deset dana, lako će te se rešiti i ranica na grliću materice.

loading...