Spas za sve koji pate od išijasa: 2 lake vežbe sređuju uklješten nerv i pršljen!

loading...
Podeli sa prijateljima

Izvodite ih svakog dana uz lekarsku terapiju i potpuno ćete zaboraviti na bol.

  Kada međupršljenski disk usled protruzije vrši pritisak na nerv, dolazi do bola koji se pruža niz nogu. Ovo stanje je poznato kao išijas.
  Išijas se odnosi na bol koji se javlja na putu išijadičnog nerva, koji se grana od donjeg dela leđa kroz kukove i zadnjicu, i spušta se niz obe noge. Bilo kakvo narušavanje prostora kroz koji nerv prolazi može da rezultira uklještenjem.
  Lumbalni bol se širi duž natkolenice ispod kolena u list ili/i u stopalo. Bol je jak, neprekidan, u vidu pečenja, sa utrnulošću noge, što otežava pokrete. Najčešće se bol širi u jednu nogu, i jači je od bola u lumbalnom delu. Bol se pojačava noću, posle dužeg stajanja, sedenja, kijanja, kašljanja i naprezanja.
  Tradicionalno lečenje išijasa se najpre sprovodi upotrebom odgovarajućih lekova koje preporučuje lekar. Ali, bolje je ne ograničavati se samo na korišćenje lekova protiv bolova.

  Ako za vreme lečenja radite jednostavne vežbe za istezanje mišića, u kratkom vremenu ćete zaboraviti na bol.

Vežbe kod uklještenja išijadičnog nerva

  Vežbe za istezanje mogu da budu od velike koristi, jer pomažu smirenju upale i samim tim ublažavanju bola Naravno, ispočetka neće biti lako, zato se vežbe izvode polako, povećavajući istezanje na izdahu.
  Lezite na ravnu površinu, savijte nogu u kojoj osećate bol i lagano je povucite ka ramenu. Kada osetite istezanje, pokušajte da zadržite nogu u takvom položaju 30 sekundi. Ispravite nogu, odmorite se malo i uradite ovu vežbu još dva puta.
  Zatim, opet u ležećem položaju, savijte noge u kolenima i polako ih povucite ka grudima, ne odvajajući zadnjicu od poda. Prekrstite noge i uhvativši rukama zdravu nogu, povucite je. Zadržite noge u ovakvom položaju još 30 sekundi, pustite ih, i vratite se u prvobitni položaj. Uradite ovu vežbu takođe dva puta.
  Izvodeći ove vežbe istezanja stimulišete cirkulaciju krvi, eliminišete stagnaciju u mišićima, a samim tim ubrzavate svoj oporavak.
loading...