5 Biljaka koje će vam pomoći da zatrudnite!!!

loading...
Podeli sa prijateljima

Verujte, nalaze se svuda oko vas! Ove biljke korišćene su već vekovima za podsticanje ovulacije i zdravog menstrualnog ciklusa, a ima ih svuda oko nas.

Želite da zatrudnite, a nikako vam ne uspeva?

Saveti o zdravoj ishrani, fizičkoj aktivnosti, izbegavanju loših navika kao što su pušenje i konzumacija alkohola, sprečavanje dobijanja viška kilograma i život bez stresa saveti su koje već svi znaju.

Ove biljke povećavaju količinu estrogena i vraćaju hormonsku ravnotežu. Dovoljno ih je uzimati u takozvanim biljnim infuzijama koje su zapravo čajevi napravljeni od suvih ili svežih listova biljaka.

Kopriva

Kopriva je jedna od biljaka koje najintenzivnije jačaju organizam i povećavaju plodnost. Bogata je gvožđem, magnezijumom i kalcijumom, poboljšava cirkulaciju , deluje protivupalno i podstiče zdrav razvoj endometrija sluznice.

Zobena slama (Avena Sativa)

Zobena slama ima mnogobrojna lekovita svojstva, od smirivanja nervnog sistema, jačanja kostiju do regulacije ovulacije. Osim toga vrlo je korisna u rešavanju problema kod hiperaktivnosti, kako odraslih tako i dece, jer smanjuje napade panike i teskobe, smanjuje stres i depresiju. Bogata je kalcijumom, cinkom, magnezijumom i vitaminom B koji su preko potrebni svakom organizmu.

Matičnjak (Melissa)

Matičnjak je poznat po svom umirujućem delovanju, stoga je izvrstan kod nesanica i ublažavanja stresa i panike. Osim toga, manje poznato je njegovo delovanje na neplodnost i menstrualne tegobe. Svakodnevno pijte šoljicu čaja od matičnjaka ili žvaćite nekoliko svežih listova biljke. U trudnoći se matičnjak preporučuje kod čestih glavobolja i vrtoglavica.

Divlji biber/ Konopljika (Vitex agnus-castus)

Ova biljka se vekovima koristi zbog povoljnog uticaja na hormonski sastav kod žena. Muškarcima se ne preporučuje jer smanjuje libido. Preporučuje se kod većine ginekoloških problema, ali i drugih ženskih zdravstvenih problema. Preporučuje se uzimati u obliku tinkture (30-50 kapi 3 puta na dan), naročito pre odlaska na veštačku oplodnju inseminacijom.

Maslačak

Maslačak je najpoznatiji saveznik jetre koji pomaže detoksikaciji. Prisetimo se da je jetra pomoćnik kod stvaranja estrogena, ali i glavni čistač u telu. Čaj korena maslačka prilikom kuvanja ostavite barem 10 minuta u vodi kako bi maslačak otpustio sve korisne stvari. Budite umereni u uzimanju ovog čaja jer ima blagi laksativni učinak.

loading...