(RECEPT) Ako imate ovakve pete, ovo je 100% efikasno i jeftino rješenje

loading...
Podeli sa prijateljima

Ne morate da plaćate skupe tretmane u salonima da biste imali lijepe i glatke pete. Možete sami da sprovedete terapiju kod kuće uz minimalne troškove.

Usljed toplog vremena i dugog boravka u obući, dolazi do sušenja kože, a zatim i do njenog pucanja.

Da bi riješili taj problem, ljudi obično idu u skupe salone, što im pored novca oduzima i puno vremena. Međutim, postoji jedan 100% pouzdan, prirodan i jeftin način za rešavanje ovog problema.

Sastojci:

 • 2 kašike sode bikarbone
 • 4-5l tople vode
 • Sredstvo za vlaženje (napr. vlažna krema za lice ili ruke)
 • Četka, plovućak ili meki sunđer
 • Etarsko ulje lavande (po želji)
 • Priprema:

  Uzmite lavor s vodom i sipajte sodu bikarbonu u njega, ostavljajući da se u potpunosti rastvori. Postarajte se da voda ne bude ni vruća ni hladna. Možete dodati par kapi etarskog ulja lavande ili nekog drugog etarskog ulja.

  Držite stopala u vodi 15 minuta a onda ostružite mrtve slojeve kože. Operite kožu vodom i namažite je sredstvom za vlaženje. Stavite čarape na noge kako bi se vlaga upila u kožu i nosite ih nekoliko sati.

  Možete ponavljati ovaj tretman dvaput nedeljno, zavisno od toga do koje mjere vam je koža oštećena, a ljeti je dovoljno da ga sprovodite dvaput mjesečno. Ukoliko želite brže rezultate, potrebno je da napravite pastu od sode bikarbone i vode i da je primjenjujete na koži prije struganja.

  Uz ovaj fantastični recept više nikad nećete imati problema sa suhim i ispucalim petama.

  loading...