Namirnice koje će pomoći protiv hemoroida

loading...
Podeli sa prijateljima

Namirnice koje će pomoći protiv hemoroida

Danas je sve učestalija pojava hemoroida. Hemoroidi su otečene i upaljene vene unutar ili izvan donjeg dijela anusa.
Simptomi po kojima ih možemo prepoznati su bol u analnom području, analni svrab i krvarenje tijekom pražnjenja.

Postoji mnogo načina, i metoda kojima se liječe hemoroidi, a odabir onog pravog načina liječenja ovisi o težini zdravstvenih problema. U slučaju da imate hemoroide, možete se posavjetovati s liječnikom i piti određene lijekove, te koristiti čepiće, ali osim toga možete probati liječiti hemoroide s nekim prirodnim lijekovima.

Postoje određene namirnice koje su dobre za prevenciju ili liječenje hemoroida. Hrana bogata topivim vlaknima, poput mahunarki, banana, vode, agruma i smokvi prirodni su lijek za hemoroide. Također, kako je slučaj i kod većine oboljenja, i stil života osobe jako puno utječe na to dali će se hemoroidi pojaviti ili ne.

Sok od rotkvice može liječiti hemoroide – Čaša soka od rotkvice je prirodni lijek za hemoroide. Počnite sa četvrtinom šalice, a zatim postupno povećavajte do pola šalice soka rotkvice.

Kora nara je ljekovita – Kora ovog crvenog sočnog ploda je drugi poznati prirodni lijek za liječenje hemoroida. Dovoljno je da skuhate koru nara u vodi, procijedite sadržaj i pijete vodu jednom ili dva puta dnevno.

Đumbir i sok od limuna – Dehidriranost je jedan od uzroka hemoroida. Dakle, pijte sok od đumbira, limuna i meda dva puta na dan kako biste bili hidratizirani i izliječili hemoroide.

Smokve su jako dobre protiv hemoroida – Namočite suhe smokve u čašu vode preko noći. Pojedite pola čaše ujutro, a preostalu polovinu u večernjim satima. Vlakna u smokvi su učinkovita za liječenje zatvora i hemoroida.

Sirovi crveni luk – Konzumiranje sirovog luka je još jedan prirodni lijek za liječenje ovog problema. Sirovi luk zaustavlja krvarenje i smanjuje analnu bol.

Kurkuma – Ovaj začin ima mnoga ljekovita svojstva. Možete skuhati korijen kurkume s vodom svaki dan kako biste izliječili hemoroide.

Banana – Za bezbolnu stolicu, svaki dan jedite bananu s toplim sojinim mlijekom.
Grah će vam pomoći – Grah i leća su zdrave namirnice koje su učinkoviti domaći lijekovi za liječenje hemoroida.

Također, pazite da jedete kvalitetnu i zdravu hranu. Održavajte osobnu higijenu što je bolje moguće, i odlazite na WC kada je to potrebno. Još o hemoroidima možete pročitati na našem portalu.

loading...