Nevjerovatna biljka koja sprecava rast stanica raka i stiti od smrtonosnog MSG-a

loading...
Podeli sa prijateljima

Nevjerovatna biljka koja sprecava rast stanica raka i stiti od smrtonosnog MSG-a

Sve je više ljudi svjesno nezdrave okoline u kojoj žive, kao i nezdrave hrane koju jede. Iako je to dobro, postavlja se pitanje: što dalje činiti po pitanju sopstvenog zdravlja?
Mnoge studije su pokazale kako đumbir uspješno uništava ćelije raka i to bez ikakvih propratnih toksičnih efekata. Studije koje su takođe sprovedene na pacovima pokazuju kako đumbir uspješno zaustavlja rast i progresiju ćelija raka prostate za 56%.
Zanimljivo je da đumbir pomaže u liječenju nekih od najtežih oblika raka kao što je rak pluća, prostate, jajnika, pankreasa, debelog crijeva, dojke i kože.

Đumbir – hiljadama godina uspješno liječi

djumbir sprjecava rast raka
djumbir


Većina nas koja povremeno navrati u veliki trgovački lanac kupujući osnovne životne namirnice na odjeljenju voća i povrća imala je priliku uočiti čudnu i izvitoperenu biljku imena đumbir. Iako nije lijepa naizgled i time vam na prvi pogled ne uliva povjerenje u njenu konzumaciju, ova biljka se koristi već hiljadama godina zbog svojih ljekovitih svojstava.

Đumbir je trajna gomoljasta biljka iz porodice ljiljana. Latinski naziv ove biljke je Zingiber officinale, a potiče iz Kine. Rastom podsjeća na trsku, a može da poraste više od 1 metra u visinu sa kopljastim lišćem. Izvitopereni podanak kojeg kupujemo u trgovini (i konzumiramo) je oštrog i prodornog ukusa. Jedan je od omiljenih začina u azijskoj kuhinji, a najviše se troši u Indiji. Od davnina je poznat i na Bliskom istoku i južnoj Evropi gdje se koristio takođe kao začin i lijek.

Đumbir – liječi od prehlade do raka

U nadolazećim hladnijim danima sve je više oboljelih od prehlade i gripa. Upravo đumbir ima neverovatnu sposobnost liječenja raznih viroza i gripa koje danima mnoge ljude „prikuju“ za krevet.

Osim što je izvanredna pomoć kod gripa i što vam daje mogućnost da ozdravite jeftinije i mnogo zdravije od konvencionalnog liječenja antibioticima, đumbir liječi čitav niz bolesti: ublažava simptome kod artritisa (za smanjenje bola kod mišićnih i koštanih problema), jača imunitet, pomaže kod mučnine , hemoroida, grčeva, migrena (glavobolje), kašlja, proliva (generalno pomaže kod probavnih smetnji), gasova, podrigivanja, opstipacije, spore cirkulacije (poboljšava cirkulaciju i sprječava nastajanje krvnih ugrušaka, srčanih problema, menstrualnih grčeva, pomaže kao oblog kod otoka, snižava šećer, holesterol, sprječava rast ćelija raka, izbacuje toksine iz organizma (poslednje istraživanje pokazalo da pomaže kod oporavka organizma nastalog pod konzumacijom smrtonosnog MSG-a), afrodizijak, antibakterijsko, antifugicidno i antivirusno djelovanje, poboljšava pamćenje, detoksificira organizam, smanjuje rizik od nastanka dijabetesa, te pomaže u njegovu liječenju.

Čišćenje tijela od otrova đumbirom – ublažava djelovanje opasnog MSG-a

Posljednje istraživanje je pokazalo kako đumbir može ukloniti štetu nastalu konzumacijom mononatrij glutaminata (MSG) koji je poznat kao toksin koji zaista narušava zdravlje.

Nakon što je 30 dana ubrizgavan čisti MSG u pacove, istraživanja su pokazala naknadno povlačenje koje je izazvalo štetne efekte uključujući značajno osiromašenje adrenalina, norepinephina, dopamina i serotonina. Male količine ovih vrlo važnih neurotransmitera može biti izuzetno štetno za zdravlje.

MSG je široko korišćen jeftin pospješivač ukusa u mnogoj prerađenoj hrani koji kada ga koristimo djeluje ukusno, ali izaziva mnoge negativne efekte: glavobolje, migrene, šteti vidu i očima, izaziva depresiju, ubrzano kucanje srca, teško disanje, bol u grudima, mučnine, osip…

Nakon ubrizgavanja MSG-a u pacove, naučnici su naknadno ubrizgali ekstrakt korena đumbira za još 30 dana. Pozitivni efekti su bili izvanredni – došlo je u potpunosti do preokretanja neurotransmitera, isceljenja oštećenog mozga MSG-om, a proces oporavka je nastavljen još neko vrijeme iako su naučnici prestali sa njegovim ubrizgavanjem u pacove.

Sprječava rast ćelija raka

Mnoge studije su pokazale kako đumbir uspješno uništava ćelije raka i to bez ikakvih propratnih toksičnih efekata. Studije koje su takođe sprovedene na pacovima pokazuju kako đumbir uspješno zaustavlja rast i progresiju ćelija raka prostate za 56%. Zanimljivo je da đumbir pomaže u liječenju nekih od najtežih oblika raka kao što je rak pluća, prostate, jajnika, pankreasa, debelog crijeva, dojke i kože.

Aktivni sastojak đumbira gingerol uspješno zaustavlja rast ćelija raka debelog crijeva i jajnika – indukuje apoptozu (smrt ćelije) i autofagocitozu (samo-razgradnja stanice).

Upozorenja:

Đumbir se ne bi trebao koristiti u trudnoći (u malim dozama je dobar za ublažavanje trudničke mučnine), krvarenja (đumbir pojačava krvarenje) i visokog pritiska (ako koristite lijekove za pritisak jer đumbir snižava pritisak).

loading...