Ulje od ljutih paprika za bolne zglobove

loading...
Podeli sa prijateljima

Ulje od ljutih paprika za bolne zglobove

Ulje se pravi od ljutih crvenih paprika i odlično pomaže kod radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reume i bolova u zglobovima. Ulje od ljutih paprika pripada grupi iritirajućih i zagrejavajućih ulja. Posjeduje nadražujuće djelovanje: širi kapilare, pojačava cirkulaciju krvi u gornjim dijelovima kože, pojačava vitaminski metabolizam i djeluje na aktiviranje regenerativnih procesa epidermisa kože.

Za pripremu ulja od ljutih paprika biće potrebno:

 • 10 svježih crvenih ljutih papričica
 • 2 čaše hladnoceđenog maslinovog ulja
 • Staklena tegla od 1 litar

 • Priprema:

  Papričice oprati, odsjeci dio gdje se nalazi peteljka i samljeti na stroju za mljevenje mesa. Dobit ćete oko jedne čaše isitnjene smjese.

  Preručite u čistu staklenu teglu i prelijte uljem. Ostavite na tamno mjesto (recimo u donji dio kuhinjskih elemenata).
  Nakon 7 dana procijedite sadržaj tegle kroz gazu ili plastičnu cjediljku.

  Iskorištenu smjesu od paprike možete ostaviti u frizider i koristiti kao dodatak jelima, a crvenkasto ulje koristiti za utrljavanje u kožu.
  Prvo vrijeme utrljavati ulje nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima ili drugim dijelovima tijela.

  Nakon utrljavanja, obuvati tople čarape ili tajice, ako su u pitanju noge. Utopljavati i druge dijelove tijela, ovisno o lokaciji bola – ruke, vrat, leđa. Nakon nanošenja ulja, osjetit ćete pečenje na koži, ali biće podnošljivo, čak i ugodno, jer će ulje duboko grijati kožu, ali bez stvaranja opekotina.

  Vremenom možete smanjivati intenzitet nanošenja ulja. Nakon mjesec-dva, proceduru možete raditi jednom tjedno, ako se jave ponekad bolovi u zglobovima zbog promjene vremenskih uvjeta. Ulje čuvajte na tamnom mjestu.

  loading...