Ljekoviti džem za liječenje jetre i pročišćavanje krvi od maslačka.(RECEPT)

loading...
Podeli sa prijateljima

Ljekoviti džem za liječenje jetre i pročišćavanje krvi od maslačka.(RECEPT)

U maju cveta maslačak. Često šetamo i ne obraćamo pažnju na ovu biljku. Međutim maslačak je pravi doktor! Od maslačka možete napraviti ukusan džem za regeneraciju ćelija jetre i čišćenje krvi.
Želim da podelim sa Vama recept ovog čudodejstvenog džema, koji ja pravim svako proleće.

Džem od maslačka. Recept:Otkinite 300 žutih cvetova maslačka, zalijte hladnom vodom i ostavite da odstoji 24 časa.

*Sutra dan maslačak dobro iscedite i zalijte sa pola litre tople prokuvane vode.

*Kuvajte 15-20 minuta, dodajte 1 kg šećera i 2 sitno iseckana srednja limuna (može i sa korom), 1 kašikicu limuntusa i kuvajte još 5 minuta.

*Kada je džem dobio boju meda, skinite ga sa vatre. Sačekajte da se ohladi i procedite kroz gazu ili cediljku.*Tu smesu prokuvajte jos 2 minuta.Vas džem od maslačka je gotov!

Savet: maslačak za dzem sakupljajte dalje od puteva.

Džem od maslačka je najbolje uzimati ujutru na prazan stomak, rastvarajući ga u šolji sa zelenim čajem. Na taj način će ovaj napitak delovati na organizam protivupalno, tonizirajuće sredstvo koječisti jetru od toksina i otrovnih materija, pa čak i uklanja radionuklide iz celog organizma, i ima diuretičko dejstvo!

Džem od maslačka koristan je za prevenciju astme i bronhitisa. Potrebno je pojesti 2 supene kašike odjednom, ujutru. To daje vrlo pozitivan efekat. Na takvom ukusnom džemu Vaša jetra će vam biti zahvalna, jer će uvek biti čista i zdrava!

loading...