PRIRODNI LIJEK ZA PROSTATU – Domaće bijelo vino i stolisnik

loading...
Podeli sa prijateljima

Prirodni lijek za prostatu – Domaće bijelo vino i stolisnik

Prostata je muška spolna žlijezda koja se nalazi između mokraćnog mjehura i ravnog crijeva, a okružuje mokraćnu cijev koja provodi mokraću iz mjehura kroz penis.

Svojim oblikom, prostata je slična kestenu, a sastoji se od glatkih mišićnih stanica i žljezdanog epitelnog tkiva, okruženog gustom fibroznom kapsulom.

U prostati se nalaze razne aktivne tvari koje štite spermije, održavajući ih pokretnima, te im omogućuje preživljavanje.

Pri rođenju, prostata je veličine zrna graha. Raste lagano do puberteta, kada se naglo povećava i postiže svoju normalnu veličinu i oblik. Normalna prostata kod odraslog muškarca teži oko 20 grama, a promjera je tri i pol centimetra. Ovu veličinu prostata zadržava do sredine četrdesetih godina života, kada se ponovno počne povećavati zbog umnožavanja stanica. To umnožavanje stanica nazivamo adenom, a radi se o benignoj hiperplaziji ili dobroćudnom povećanju prostate.

Oboljenja prostate mogu biti razna, od akutnog prostatitisa, kroničnog bakterijskog prostatitisa, nebakterijskog prostatitisa, hiperemije pa sve do onog najstrašnijeg oboljenja, a to je rak prostate.

Kao dobar narodni lijek u liječenju oboljenja prostate i zloćudnog tumora prostate pokazao se:

U staklenu bocu od 1l staviti 5 žlica stolisnika i napuniti je sa bijelim, domaćim vinom. Ostavite tekućinu da odstoji 2 tjedna, te ju procijedite. Ovaj domaći lijek pijte jednu do dvije žlice dva do tri puta na dan.

loading...