Moringa – zlato zelene boje koje liječi više od 300 bolesti

loading...
Podeli sa prijateljima

Moringa – zlato zelene boje koje liječi više od 300 bolesti

Moringa pomaže kod želučanih čireva, kožnih bolesti, umora, impotencije, grčeva, dijabetesa, hemoroida, glavobolje, peludne groznice, snižavanje šećera u krvi…

Mnogo je zdravstvenih pogodnosti koje pruža ovo čudesno drvo. Istraživanja provedena pokazala su da moringa liječi više od 300 bolesti. Moringa sadrži više od 90 nutritivnih sastojaka, i 45 antioksidansa.

Moringa i đumbir – jedan od najdjelotvornijih ćajeva u svijetu. Sve *bakterije bukvalno nestaju pod dejstvom Moringe i đumbira. Također popravlja ostečen DNK, pa samim tim i čitav niz raznih zdravstvenih poremećaja:

– dijabetesa
– regulacije krvnog pritiska
– gubitka energije i težine – neuhranjenosti
– lupusa – čišćenja debelog crijeva
– raznih upala i drugih promjena na koži
– čireva
– ulcera
– reumatidnog artritisa
– osteroporoza
– impotencije
– menstrualnih tegoba
– tumora
– groznice
– glavobolje
– vitaminski dodatak ishrani i nutritivna pomoć dojiljama

Bakterije, Eserihija coli, Stafilokoke, Streptokoke, Heliko bakterije kao i kod gljivica Kandide. Naučnici su ova svojstva otkrili tragajući za nečim sto će gladne u Africi pijre svega “najesti” i zadovoljiti njihove potrebe za hranljivim materijama.

Veliki problem je bila i higijena, posebno vode za piće, koja je u 99% slučajeva bila zagađena zbog nedostatka sistema za vodosnabdevanje i preciščavanje. Tokom tih istraživanja i traženju rješenja, nabasali su na starosjedioce koji su za dezinfekciju koristili skeme Moringe.

loading...