Četiri prirodna tretmana za suhe ruke

loading...
Podeli sa prijateljima

Četiri prirodna tretmana za suhe ruke

Suhe ruke zahtijevaju posebnu njegu, a uz pomoć nekoliko trikova i savjeta možemo ju učiniti glatkom i mekom te ju zaštititi od vanjskih utjecaja.

1. Deterdžent za suđe i bademovo ulje
Vaše ruke će biti mekše tijekom korištenja deterdženta za suđe, ako deterdžentu dodate jednu žličicu bademovog ulja. Voda i ulje će osigurati mekoću i vlažnost kože vaših ruku.

2. Morska sol i limun
Mrtve stanice kože mogu se ukloniti tako da pomiješate morsku sol s limunom i nastalu mješavinu lagano utrljate u ruke pomoću stare četkice za zube. Učinite to dva puta tjedno i vaše suhe ruke će biti meke, a tamne mrlje će biti uklonjene.

3. Med i maslinovo ulje
Suhe ruke temeljito operite i malo ih obrišite ručnikom. Na još malo vlažne ruke nanesite mješavinu žličice meda i žličice maslinovog ulja. Zatim stavite ruke u plastičnu vrećicu, a potom u pamučne rukavice na 30 minuta. Toplina će izazvati da aktivni sastojci prodiru u dubinu vaše kože.

4. Mlijeko
U mikrovalnoj pećnici na 30 sekundi zagrijte šalicu mlijeka. Zagrijano mlijeko prelijte u malo veću posudicu, pa umočite suhe ruke na 5 minuta. To će vaše nokte učiniti jačima, a koža neće više biti suha. Mlijeko sadrži ne samo mliječne kiseline, već i hidroksi kiseline koje će nježno ukloniti mrtve stanice kože, a kalcij će ojačati vaše nokte.

loading...