Biljka koja pomaže u liječenju neplodnosti

loading...
Podeli sa prijateljima

Macina trava (Marrubium vulgare) je veoma cijenjena biljka u narodnoj medicini i vijekovima se uspješno koristi za održavanje retroproduktivnog zdravlja žene.

Ova biljka, naravno, ne može da riješi probleme ukoliko u osnovi postoji neko oboljenje, ali je u stanju da normalizuje lučenje polnih hormona i na taj način stabilizuje funkcionisanje reproduktivnih organa.

Samim tim, dovodi u red menstrualne cikluse i zdravlje jajnika, pa tako omogućava plodnost i začeće. Osim toga, pomaže pri uklanjanju gotovo svih ženskih tegoba, poput infekcija, bakterijskih upala, grčeva mišića materice i drugih sličnih problema.

Dva recepta koji su pomogli mnogima:

Prva varijanta – čaj se pravi tako što se jedna kafena kašika osušene biljke prelije sa dva decilitra vrele vode i ostavi da odstoji pet minuta. Zatim se procijedi i pije više puta tokom dana. Čaj se pije najmanje tri mjeseca, s prekidima u toku menstruacije. Po začeću treba prestati s konzumiranjem. Da bi se ublažio opor ukus, može se zasladiti medom, ali djelotvorniji je bez zaslađivanja.

Druga varijanta – u dva i po decilitra hladne vode potopi se supena kašika macine trave i stavi da proključa. Kada provri, skloni se sa šporeta, poklopi i ostavi da odstoji sat vremena. Nakon toga se procijedi i pije, u tri do četiri doze.
Čaj mora da se pije redovno, najmanje mjesec dana, mada se očekivani rezultat ispoljava tek nakon dva do tri mjeseca. Poslije tri mjeseca treba napraviti četvoronedjeljnu pauzu, jer kod nekih osoba pretjerana upotreba ovog napitka može dovesti do pojave povišenog krvnog pritiska.

loading...