Jednostavan i ucinkovit lijek za masnocu

loading...
Podeli sa prijateljima

Što zbog brzog načina života, što zog loše prehrane i nedostatka fizičke aktivnosti, povišena masnoća u krvi je danas nerijetka bolest.

Zbog povišene masnoće, ponekad se mogu primijetiti naslage masnog tkiva žute boje u obliku pločica ili čvorića na gornjim očnim kapcima ili nekim drugim dijelovima tijela.

Napredovanjem bolesti dolazi do zadebljanja zidova krvnih žila  odnosno ateroskleroze, kojoj  doprinose i mnogi drugi faktori kao što su pušenje, alkohol, nikotin a posljedica svega toga su  kardiovaskularne bolesti koje su jedan od vodećih uzroka smrti u svijetu.

Ukoliko imate povišenu masnoću u krvi  preporučujemo  vam dva vrlo jednostavna i nadasve djelotvorna lijeka , koja se vrlo lako pripremaju.

Za prvi lijek vam je potrebno sljedeće:

  • suhe smokve
  • jabučno sirće

Priprema:

Uzmete tri suhe smokve koje ćete izbockati čačkalicom i ubaciti ih u staklenu posudu te preliti sa 2 dl ( dva decilitra ) jabučnog sirćeta. Smokve ostavite da tako prenoće i ujutro ih pojedite na tašte.

U preostalo sirće naveče ponovno pokiselite tri smokve koje koristite za naredno jutro i tako 7 dana nakon čega ponovno sipate 2 dl jabučnog sirćeta  i postupak ponavljate još 7 dana.

 

Za drugi lijek vam je potrebno sljedeće:

  • 33 čehna bijelog luka
  • 2 limuna
  • 1l vode

Priprema:

Luk sitno nasjeckate, limun operete i narendate zajedno sa korom, stavite u posudu i dolijete litar vode, kuhate na šporetu i skinete prije nego proključa.Ostavite da prenoći, procijedite u staklenu bocu.

Piti po jednu kafenu šoljicu svako jutro na tašte.Lijek uzimati  40 dana, nakon čega pravite 15 dana pauze.

 

loading...

Komentariši