Ruski narodni lek spasio na hiljade ljudi: Uklanja hemoroide zauvek! (RECEPT)

loading...
Podeli sa prijateljima

Svrab, unutrašnji osećaj pritiska, bolni otoci, čvorovi opipljivi na dodir i krvarenje prvi su simptomi koji ukazuju na nastanak ove neprijatne pojave.

    Neuredan način života bez kretanja, nepravilna ishrana uz nasleđene sklonosti, trudnoća i zatvor uzrokuju pojačani pritisak na vene u rektumu, pri čemu dolazi do nakupljanja krvi i bolnih oticanja. Ovu pojavu nazivamo hemoroidima.
    Svrab, unutrašnji osećaj pritiska, bolni otoci, čvorovi opipljivi na dodir i krvarenje prvi su simptomi koji ukazuju na nastanak hemoroida. Kod učestalih problema potrebno je potražiti stručnu pomoć, a preventivno kada se problem povuče, pomaže promena stila života, naročito ishrane.

    Ishrana bogata vlaknima jedan je od glavnih pomagača dobre probave. Jedite mahunarke, žitarice celog zrna i suvo te sveže voće i povrće, a izbegavajte previše ljutu i začinjenu hranu. Povećan unos tečnosti u telo, pri čemu se preporučuje voda ili sokovi od sveže ceđenog voća i povrća olakšavaju stolicu. Posebno učinkovito je svakodnevno konzumiranje soka od suvih šljiva.
    Dugotrajno sedenje treba izbegavati jer ono stvara pritisak u rektalnom području. Povremeno ustajanje i kretanje može da pomogne u sprečavanju nastanka hemoroida i da poboljša cirkulaciju, što umanjuje problem.
    Takođe, redovna telesna aktivnost podstiče cirkulaciju, ubrzava metabolizam i probavu, pa tako stimuliše crevnu funkciju kojom se umanjuje pojava proliva i zatvora.
loading...